Riëlle van der Meijden

Samsung

De Samsung Group werd opgericht in 1938 door Lee Byung-chull (1910-1987). De dochteronderneming Samsung Electronics werd gevestigd in de Zuid-Koreaanse stad Daegu. De naam Samsung is een van de meest waardevolle merknamen ter wereld en behoort tot de top 20 bekendste merknamen.

Rol:
Na mijn opleiding Communicatie & MultiMediadesign heb ik als online content manager gewerkt bij Mocreate. Mijn werkzaamheden waren de website en webshop optimaliseren en up to date houden. De website is toen overgegaan naar een responsive design. Hier heb ik aan bijgedragen door na te denken over gebruikerservaring. Verschillende ontwerpen voor bijvoorbeeld de productpagina zijn uitgewerkt en getest. De developers konden inzien bij welk ontwerp de gebruiker langer op de pagina zat en wanneer vaker gekocht werd.
Wanneer een nieuw toestel werd aangekondigd was dit ook voor mij het eerste moment dat ik wist hoe dit toestel eruit zou komen te zien en welke specificaties dit toestel had. Ik zorgde er zo snel mogelijk voor dat alle communicatie gelokaliseerd was en verspreid kon worden.

 

Samsung_resp

 

Wanneer alle content gemaakt was kon ik de productpagina opmaken.
Ik heb eraan bijgedragen dat er steeds meer gebruik werd gemaakt van afbeeldingen en dat er steeds minder tekst op de pagina kwam te staan.

productpagina

 

 

Naast de website waren er ook een aantal andere acties zoals de Samsung Galaxy Snow Down. Dit is een game voor Android met als doel de Samsung Galaxy S III te promoten. Ik heb meegeholpen aan het ontwerp van het spel.

snowdown

 

 

Op alle nieuwe Samsung smartphones staat een app geïnstalleerd. Deze app had de naam Samsung GO app. De app heeft later de naam Skoep gekregen. De applicatie toont het beste van het web op basis van je geslacht en leeftijd. Ook heb je de mogelijkheid om het media-aanbod aan te passen, zodat bepaalde onderwerpen niet te zien zijn. Standaard bevat Skoep een carrousel met uiteenlopende secties als nieuws, sport, weer, showbizz en spelletjes.

Rol:
De app heeft ruimte voor advertenties. Grote namen als domino’s, Lexa en Audi hebben geadverteerd in de app.
Ik heb de advertenties opgemaakt voor de app.

 

goapp